циклові комісії- Народні інструменти
НОВИНИ, ПОДІЇ, АФІША
З історії

До 50-річчя Черкаського музичного училища
ім. С.С.Гулака-Артемовського (2011 рік)

Багатство душі та емоційна глибинність українців обумовили пишний розквіт різних видів самобутнього народного мистецтва. Особливо це виявляється у музиці – позначеній виразною пластичною мелодикою, мальовничим багатоголоссям та розмаїттям музичного інструментарію. Творення музичного інструмента і гра на ньому в народі здавна вважалося благородною справою і було виявом неабияких людських здібностей і таланту. Нині інструменти, корені яких лежать у народному музикуванні, все активніше застосовуються для задоволення естетичних потреб людей. Значна частина їх успішно звучить не лише у сфері музичного побуту, а й в академічному мистецтві на рівні найдосконаліших інструментів та виконавців.

На відділі народних інструментів, який був серед перших у складі Черкаського музичного училища ім. С.С.Гулака-Артемовського, шліфується майстерність гри на баяні, акордеоні, бандурі, гітарі, домрі, цимбалах – інструментах народного походження, які, міцно утвердившись у музичній культурі, переконливо засвідчують високе місце української академічного інструментального виконавства у світовому культурному процесі.

Першим завідувачем циклової комісії став випускник Львівської консерваторії В.В.Голумєєв. Його естафету продовжив В.І.Пономаренко, який передав її В.П.Грушку. 20 років успішно очолював «народників» випускник Київської державної консерваторії ім. П.Чайковського – заслужений працівник культури України В.В.Желудов. З 2011 року посаду голови циклової комісії народних інструментів обіймає заслужений працівник культури України В.О.Зайченко. Кожен керівник вніс свій славний вклад у справу розбудови характеру і стилю навчально-виховної діяльності славного підрозділу Черкаського музичного училища ім. С.С.Гулака-Артемовського. Тут у дружному суперництві культивується дух мистецького зростання, підноситься атмосфера поваги до кращих традицій. Така стратегія спричинилася до того, що на відділі зосередився колектив висококласних фахівців. Їх багаторічний досвід викладання відбився у комплексі авторських навчальних програм, які забезпечують результативність мистецько-педагогічної роботи.

Як дійовий засіб оптимізації навчання молодих музикантів на цикловій комісії народних інструментів впроваджується конкурсний рух. Найбільш популярний серед черкаських народників Всеукраїнський конкурс-фестиваль виконавців на народних музичних інструментах «Провесінь», який проводиться щорічно на базі Кіровоградського музичного училища. За більше, ніж 10 років участі, вихованці Черкаського музичного училища ще ні разу не повертались без нагород. Перемога у конкурсі хоча й потребує якнайбільшого, проте вона й повертає сторицею у професійному формуванні та у здобутті особистісних – мистецьких та соціальних якостей. Участь у різноманітних конкурсах дає можливість познайомитися із творчістю кращих виконавців, стимулює до самовдосконалення, ознайомлює із мистецькими традиціями тих міст, у яких проходять змагання. Одержані в конкурсі нагороди дають нагоду студентові відчути результат своєї праці та правильність обраного шляху в мистецтві. Переважна більшість випускників-народників Черкаського музичного училища продовжують свій фаховий ріст у ВНЗ культури і мистецтва.

За роки існування відділу диплом молодшого спеціаліста за кваліфікацією «народні інструменти» отримали більше 600 студентів. У рік 50-річчя Черкаського музичного училища у його штаті працюють 7 випускників.

ФОТО:

ГОЛОВИ ЦИКЛОВОЇ КОМІСІЇ НАРОДНИХ ІНСТРУМЕНТІВ


В.В.Голумеєв


В.І.Пономаренко


В.П.Грушко


В.В.Желудов


В.О.Зайченко

Сьогочасний викладацький склад циклової комісії народних інструментів та випускники-народники минулих років із вдячністю згадують старше покоління педагогів, які доклали значні зусилля, щоб сформувати той високий дух професійності, що панує на відділі. Протягом років роботи якість навчання забезпечували В.І.Дробот, О.Астахов, А.Х.Батршин, Н.М.Келеп, Є.Т.Ейхорст, В.А.Драган, В.М.Мусенко, Ю.Г.Безрук, С.Г.Гордієнко, Ф.Т.Жулинський, М.В.Колодочка, Т.Конончук, В.І.Полоскін, В.П.Коростій, А.Я.Коровніков, Т.А.Мусаєв, В.О.Протас, О.Єременко. 


ФОТО: В.І.ПОНОМАРЕНКО – досвідчений викладач і диригент оркестру – передає свій досвід студентській молоді 
(Середина 1980-х)
------------------------------------------

ФОТО: 1960-ті – перші концерти перед громадськістю Черкас. На сцені обласної філармонії викладач Є.Т.ЕЙХОРСТ

******

Історично відносно молоді інструменти баян і акордеон набули неабиякого поширення у вітчизняній народній та академічній музиці, а також міцно ствердились у міжнаціональному виконавстві. Секція баяна-акордеона на цикловій комісії народних інструментів займає передові позиції. Викладачі, що входять до її складу, М.М.Русаков, В.В.Желудов, В.І.Хороший, Л.М.Хороша, Ю.Я.Сажин прийшли до Черкаського музичного училища, напрацювавши цінний попередній педагогічний досвід та методичні принципи. Їх об’єднує кредо – втілення художніх образів на інструменті через осмислену гру, технічний розвиток, виховання культури й естетичного смаку виконавця.


ФОТО:  Заслужений працівник культури України викладач В.І.ХОРОШИЙ 
з учнями свого класу
(2011)
Заслужений працівник культури України Валентин Іванович Хороший, свого часу закінчивши Черкаське музичне училище та Львівську консер-ваторію, здобувши вагому фахову практику, з 1982 року став на посту директора рідного навчального за-кладу. Будучи вправним адміністра-тором та господарником, він ніколи не забуває про своє мистецьке і педагогічне покликання. Відповідаль-ний у справі музичного навчання, спеціаліст вищої кваліфікаційної кате-горії, викладач-методист В.І.Хороший у роботі зі студентами досягає високих освітніх і мистецьких результатів. Логічним наслідком лінії його педагог-гічного впливу стає те, що більшість випускників В.І.Хорошого продовжують освіту у мистецьких ВНЗ. Його авторитет як педагога-музиканта підтверджують численні перемоги черкаських студентів на знаному форумі народників України – конкурсі-фестивалі «Провесінь». Студенти В.І.Хорошого С.Резніченко та М.Басай – володарі Гран-прі, вибороли звання лауреатів М.Терновський, І.Комнатний, Д.Єзва, Я.Орел, Ю.Чорненко, О.Мороз.


ФОТО: 1998 рік. Викладач В.І.ХОРОШИЙ та його студент С.Голубничий – майбутній диригент світового рівня

Особливо тішиться Валентин Іванович успіхами своїх вихованців М.Терновського та С.Голубничого, які продов-жили фахове зростання у стінах НМАУ ім. П.Чайковського та закінчили аспірантуру при ній. Неодноразовий лауреат міжнародних конкурсів Максим Терновський нині налагоджує особисту музично-педагогічну кар’єру в Київському національному університеті культури та мистецтв. Сергій Голубничий, який у класі В.Хорошого опановував секрети баянного виконавства та диригент-ської майстерності, здобувши у Національній музичній академії ім. П.Чайковського спеціалізацію «оперно-симфонічне диригування», став відомим диригентом, який мав успіх у багатьох країнах світу. Про вищий рівень майстерності С.Голубничого свідчить його переконлива перемога на ІІ Міжнародному конкурсі симфонічних диригентів ім. С.Турчака (2010). Нині він головний диригент Оперної студії НМАУ ім. П.Чайковського та диригент Національного театру оперети України.

Найдовше на відділі народних інструментів працює М.М.Русаков. Після викладання на музично-педагогічному факультеті Кіровоградського педагогічного інституту, він з 1972 року окрім баяна допомагає студентам опановувати основи диригування та інструментовки. Його випускники успішно працюють викладачами дитячих музичних шкіл та керівниками творчих колективів.

Разом із рідним навчальним закладом буде відзначати 30-річний ювілей своєї педагогічної діяльності його вихованка Л.М.Хороша. Після здобуття фахового вишколу у Львівській консерваторії вона з 1981 року цілеспрямовано стверджується у Черкаському музичному училищі як провідний викладач класу баяна і акордеона. Високий кваліфікаційний рівень викладача-методиста Л.М.Хорошої реалізований у декількох десятках її випускників, їх вагома частка надалі здобуває вищу освіту у музичних ВНЗ. Учні Л.М.Хорошої, починаючи з 2001 року, постійно беруть участь у всеукраїнському конкурсі-фестивалі «Провесінь» у Кіровограді. Лауреати – М.Бондаренко, Б.Литвин, О.Лузан, О.Мирошніченко, А.Дядюра, Ю.Гурін. Свій педагогічний досвід Людмила Михайлівна осмислила і узагальнила у цілому ряді навчальних програм, взятих до уваги як на училищному, так і на всеукраїнському рівні («Методика навчання гри на баяні і акордеоні», «Методико-виконавський аналіз репертуару ДМШ» та ін.). Співпраця з обласним методичним об’єднанням викладачів гри на народних інструментах шкіл естетичного виховання входить до числа важливих напрямків фахової діяльності викладача Л.М.Хорошої. Вона неодноразово виступала з методичними доповідями, зі своїми учнями для учителів ДМШ організовує відкриті уроки і концерти, надає методичні консультації, бере участь як член журі в обласних конкурсах юних виконавців на народних інструментах. 

Ю.Я.Сажин – із числа студентів першого випуску Черкаського музичного училища. Після закінчення Львівської консерваторії він тривалий час працював на посаді директора дитячої музичної школи. Глибока компетентність у тонкощах організації навчально-виховного процесу у ДМШ обумовила взірцевий на фоні училища рівень організації практики на цикловій комісії народних інструментів, питаннями якої нині успішно займається Юрій Якович. З 1987 року Ю.Сажин веде клас баяна, диригування, інструментовки, а також зберігає високі виконавські засади ансамблю «Гармоніка», володаря Гран-прі Х міжнародного фестивалю творчої молоді у Бидгощі (Польща), – «дітища» колишнього завідувача відділом В.П.Грушка, життя якого увірвалось передчасно. 


ФОТО: Урок у класі баяна веде викладач В.В.ЖЕЛУДОВ (1980-ті)
Володимир Володимирович Желудов, який представляє тип вольового і вимогливого педагога, за вагомий внесок у відродження, розвиток і популяризацію національної культурно-мистецької спадщини України удостоєний почесного звання заслужений працівник культури України та Відзнаки Президента України «Хрест Івана Мазепи». Викладач-методист В.В.Желудов підготував понад 30 випускників – баяністів та акордеоністів, багато з яких закінчили або навчаються у ВНЗ України. Серед його вихованців – лауреати та дипломанти всеукраїнських конкурсів О.Левченко, Г.Павлик, С.Усик, О.Завійський, С.Кондрамашин, З.Карпенко, Ю.Перевертень, В.Харченко. 

Працюючи в Черкаському музичному училищі з 1973 року, В.В.Желудов виявив неабиякий організаційний хист, налагоджуючи та упорядковуючи навчально-виховну діяльність різних його підрозділів: як завуч (1974 – 1978), як керівник оркестру народних інструментів (1973 – 2006), як голова циклової комісії народних інструментів (1991 – 2001).

******

«Взяв би я бандуру, та й заграв, що знав. Через ту бандуру бандуристом став» – поетично співає народна пісня про любов українців до інструменту, який належить до символів національного світобачення. Клас бандури Черкаського музичного училища ім. С.С.Гулака-Артемовського, фундатором якого була Н.М.Келеп, відомий своїми здобутками у системі музичної освіти України. Наставниками в її опануванні виступають досвідчені музиканти – висококласні педагоги і виконавці Л.Ф.Бридько, В.О.Зайченко, В.Л.Луньова.

Залюблена у свою справу випускниця Київської консерваторії (клас професора С.Баштана) Любов Федорівна Бридько окрім бандури веде ще й методичні дисципліни. Свій досвід викладання вдумливий педагог узагальнила в укладених навчальних програмах «Методика гри на бандурі», «Методико-виконавський аналіз педагогічного репертуару ДМШ». Керований нею протягом декількох десятиліть ансамбль бандуристів милує слухачів майстерно аранжованими та виконаними народними піснями, творами сучасної української музики. Училищні бандуристи – незмінні учасники шевченківських урочистостей на Чернечій горі у Каневі, ансамбль неодноразово виборював звання лауреата обласних конкурсів кобзарського мистецтва.


ФОТО: У класі бандури під керівництвом викладача Л.Ф.Бридько секрети виконавської майстерності опановує майбутня заслужена артистка України Н.Мамалига (1986)


ФОТО: Ансамбль бандуристів Черкаського музичного училища 
ім. С.С.Гулака-Артемовського з перших років своєї творчої діяльності є сталим учасником шевченківських урочистостей на Чернечій горі у Каневі
(1984)

Основна засада педагогічної методи Л.Ф.Бридько, яку вона прагне прищепити своїм студенткам, – це глибоке осмислення художньої форми музичного твору та закономірностей його виконання. Плідні результати педагогічного впливу вихованці Л.Ф.Бридько демонструють, беручи участь у різноманітних всеукраїнських конкурсах бандуристів. К.Болкуневич, Н.Смоляр, С.Труба, І.Труба, Ю.Титова здобули звання лауреатів всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Провесінь» у Кіровограді. Н.Свиденко – лауреат всеукраїнського конкурсу бандуристів ім. Володимира Кабачка (Миргород) та міжнародного конкурсу ім. Гната Хоткевича (Харків). Н.Голуб відзначилась на конкурсах «Провесінь» та ім. Володимира Кабачка. Високий рівень інструментальної майстерності у грі на бандурі на всеукраїнських конкурсах засвідчила І.Шульга.


ФОТО: І.Шульга – вихованка Черкаського музичного училища – володар Гран-прі конкурсу виконавців на народних музичних інструментах «Провесінь – 2009» та переможець всеукраїнського конкурсу 
ім. В.Кабачка, нині – студенткаНМАУ 
ім. П.Чайковського
Студенти Л.Ф.Бридько успішно продовжують своє навчання у музичних академіях України, піднімаючись до рівня магістра або, як К.Болкуневич і Н.Голуб, закінчуючи аспірантуру. 

Із класу Л.Ф.Бридько вийшло чимало талано-витих музиканток, серед яких учасниці тріо «Вербена» Черкаської обласної філармонії – народна артистка Л.Зайнчківська та заслужена артистка України Н.Мамалига; Р.Лелюшкіна – викладач вищої категорії класу бандури у Сумському музичному училищі; Н.Зачепа – артистка Хмельницької філармонії; С.Онищенко – артистка Національного оркестру народних інструментів; О.Зіневич – артистка хору радіо і телебачення; Г.Забрейко – артистка хору Національної опери; Н.Голуб – артистка муніципального камерного хору «Київ» п\к М.Гобдича.

Голова циклової комісії народних інструментів заслужений працівник культури України Валентина Олексіївна Зайченко після здобуття вищої освіти у Київській консерваторії з 1981 року працює викладачем бандури та диригування у рідному навчальному закладі. Маючи неабиякий артистичний досвід, В.О.Зайченко з успіхом передає його своїм студентам. Серед її вихованців – лауреати всеукраїнських конкурсів Л.Руденко, О.Хижняк, Л.Крупка, М.Олійник, А.Вікарчук. Гідно продовжують мистецькі традиції свого наставника артистки Національного театру оперети України О.Вітюк та О.Хижняк; О.Герман реалізує свою артистичну кар’єру як учасниця тріо бандуристок Донецької філармонії.  

Пішла шляхом любимої наставниці В.О.Зайченко її учениця Вікторія Луньова, яка після закінчення Київської консерваторії успішно реалізує себе на педагогічній ниві. Випускники В.Л.Луньової Л.Каракай, Л.Тарасенко, Н.Кикоть, К.Руснак, В.Чередниченко закінчили та навчаються у ВНЗ України.

Викладачі класу бандури, гідно несучи скарби вітчизняної музики, ведуть активну артистичну діяльність, залучають до концертної практики своїх студентів, займаються пропагандою бандури та кобзарського мистецтва. Зокрема, у 2008 році на базі секції бандури циклової комісії народних інструментів Черкаського музичного училища ім. С.С.Гулака-Артемовського за діяльної участі В.В.Желудова, В.О.Зайченко, Л.Ф.Бридько був проведений Всеукраїнський дитячий конкурс бандуристів «Кобзареві джерела».

******

Сьогодні ми є свідками того, що гітара все більше входить у практику не лише різножанрової естради, а й народного музикування. Клас гітари нині найпопулярніший на відділі народних інструментів. Студенти-гітаристи торують шлях до мистецьких висот разом із випускницями Донецької консерваторії І.М.Дяченко та Г.В.Приходько. Нині Ірина Дяченко керує роботою оркестру народних інструментів, з яким успішно виступає на звітних концертах. Представниця наймолодшого покоління викладачів, випускниця Черкаського музичного училища Ганна Приходько вдало поєднує педагогічну практику із виконавською діяльністю, періодично радуючи слухачів своїми виступами у концертах із Черкаським камерним оркестром.


ФОТО: викладач класу цимбали заслужений артист України М.ПЕТРИНА
«Якби скрипки і цимбали, то б то ніжки поскакали...» Лауреат міжнародних фестивалів, заслуже-ний артист України М.Петрина, керівник відомого в Україні ансамблю фольклорної музики «Росава» Черкаської обласної філармонії проводить навчання на одному із найдавніших струнних інструментів, перші згадки про який сягають часу 3.5 тисяч років до н.е. Його учні, зокрема лауреат конкурсу «Провесінь» О.Рибак – нинішній студент НМАУ ім. П.Чайковського, – достойно продо-вжують традиції діяльності свого вчителя.

******

Як зазначають випускники циклової комісії народних інструментів, саме широка і захоплююча концертна діяльність у складі училищних мистецьких колективів допомогла їм сформувати чітке уявлення про високохудожнє виконавство, тонкощі культури публічно-концертної поведінки, відкристалізувала психологічну готовність до виступу на сцені, створила умови для повної реалізації творчої особистості. Творчі колективи: ансамбль бандуристок (кер. Л.Бридько), ансамбль баяністів-акордеоністів «Гармоніка» (кер. Ю.Сажин), ансамбль гітаристів (кер. Г.Приходько) та оркестр народних інструментів (кер. І.Дяченко) плідно вирішуючи навчальні і мистецькі завдання, беруть активну участь у концертній діяльності міст і сіл України.

ФОТО:
Ансамбль «Гармоніка» під керівництвом високопрофесійного баяніста і викладача Віктора ГРУШКА у 1987 році виборола Гран-прі «Золота струна» на Х міжнародному фестивалі творчої молоді у Бидгощі



ФОТО: Ансамбль «Гармоніка» під керуванням викладача Ю.Я.САЖИНА (2006)


ФОТО: Ансамбль бандуристів Черкаського музичного училища ім. С.С.Гулака-Артемовського. Художній керівник – Любов БРИДЬКО (2011)

Гордість Черкаського музичного училища – оркестр народних інструментів, створений 1963 року. Його засновником та першим диригентом став випускник Харківської консерваторії, активний пропагандист і знавець народного інструментарію Василь Іванович Пономаренко, який плідно керував колективом 10 років. За диригентським пультом у різні роки стояли В’ячеслав Голумєєв, Володимир Мусенко, Микола Колодочка, Віктор Грушко.

У 2013 році оркестр народних інструментів відсвяткує свій півстолітній ювілей. Це – повноформатний концертний колектив, багатотембровість і насиченість звучання, всеохопність репертуару якого забезпечують сучасні інструменти концертної якості.

За майже 50 років оркестр виконав більш як 1000 музичних композицій різних епох та жанрів: твори для оркестру народних інструментів, обробки народних пісень і танців, перекладення класичних симфонічних партитур, твори сучасних композиторів, місцевих авторів. Більшість концертних програм інструментовані викладачами циклової комісії народних інструментів Черкаського музичного училища.

Яскрава і змістовна частина життя оркестру – 33 роки (1973 – 2006) – відбулася під орудою заслуженого працівника культури України В.В.Желудова. Його виконавський стиль, сформований під керівництвом народного артиста СРСР Натана Рахліна та заслуженого артиста України Миколи Гозулова, позначений скрупульозним ставленням до авторського тексту, прагненням домогтися ідеального звучання, диригентською волею, наполегливістю у досягненні результату.

Оркестр під керівництвом В.В.Желудова виступав на багатьох сценах міста і області, брав участь у культурно-мистецьких заходах, виїздив із концертами до Умані, Києва, де демонстрував своє мистецтво в національній музичній академії України ім. П.Чайковського. Плідною стала співпраця училищного оркестру народних інструментів із Черкаським заслуженим українським народним хором під керівництвом народного артиста України Євгена Кухарця. Під супровід оркестру співали народні артисти України Раїса Кириченко, Ольга Павловська, Валентина Саввопуло, заслужені артисти України Володимир Чорнодуб, Євгенія Крикун, грав заслужений артист України Микола Петрина.

Чимало вихованців оркестру стали диригентами та керівниками різних оркестрів, ансамблів, самодіяльних і навчальних колективів, серед них: Ю.Сажин, В.Синьогуб, П.Тупицький, В.Хороший, М.Молоков, Є.Гречка, А.Мигдалович, Н.Геращенко, В.Зайченко, К.Солдатова, Ю.Олійник, Р.Лелюшкіна, А.Забрейко, Л.Тинна, Р.Толкачова, М.Барсукова, О.Колесник, Л.Вареник, А.Колесник, С.Голубничий, В.Назаренко, Л.Ткаченко, В.Коваленко, Ю.Груша, Н.Правик, С.Мельник, Т.Павлова, Л.Шабала, В.Бердник, Т.Збаразька, О.Мазур, С.Письменна, В.Ємашова, С.Шкіль, Г.Боровик та багато інших

З 2006 року оркестр народних інструментів крокує до свого ювілею під управлінням послідовниці В.Желудова Ірини Дяченко. Ефектні та емоційно принадно скомпоновані нею програми, майстерно створені інтерпретації виконуваних музичних творів зривають численні оплески у слухачів та глядачів під час публічних виступів колективу.


ФОТО: Оркестр народних інструментів у рік 50-річного ювілею Черкаського музичного училища ім. С.С.Гулака-Артемовського.  Художній керівник – Ірина ДЯЧЕНКО

******

Нинішній колектив циклової комісії плідно працює на ниві музичної педагогіки. Викладачі-музиканти сповнені сил та творчого натхнення. 

ФОТО: ЦИКЛОВА КОМІСІЯ НАРОДНИХ ІНСТРУМЕНТІВ ЧЕРКАСЬКОГО МУЗИЧНОГО УЧИЛИЩА ІМ. С.С.ГУЛАКА-АРТЕМОВСЬКОГО

Сидять (зліва-праворуч): голова циклової комісії – заслужений працівник культури України В.О.ЗАЙЧЕНКО; В.Л.ЛУНЬОВА; викладач-методист Л.М.ХОРОША.
Стоять: М.М.РУСАКОВ; заслужений працівник культури України і кавалер Відзнаки Президента України «Хрест Івана Мазепи» В.В.ЖЕЛУДОВ; керівник оркестру народних інструментів І.М.ДЯЧЕНКО; керівник ансамблю «Гармоніка» і завідуючий сектором практики циклової комісії народних інструментів Ю.Я.САЖИН; керівник ансамблю бандуристів Л.Ф.БРИДЬКО;  директор Черкаського музичного училища – заслужений працівник культури України В.І.ХОРОШИЙ

---------------------------------------------------------------------
Адміністрація Черкаського музичного училища ім. С.С.Гулака-Артемовського буде вдячна відвідувачам сайту за надання додаткової об’єктивної інформації (факти, спогади, фото тощо) щодо того, як складалася мистецька доля його випускників. Ваші відгуки, побажання, уточнення, доповнення у коректній формі відсилайте на електронну адресу
muza-p@neocm.com    або    pomogaj@ukr.net

        chm



23-04-2024



Щиро вітаємо Терехова Гавриїла та його викладачку Окунєву Ірину Олександрівну з найвищою нагородою - ГРАН-ПРІ у IV Всеукраїнському конкурсі молодих піаністів KyivSmartPiano-2024
 


22-04-2024



20 квітня 2024 відбувся 6-й Всеукраїнський конкурс виконавців на духових та ударних інструментах «Черкаські сурмачі»
 





Вітаємо з вдалими виступами на великій сцені наших студенток, які долучились до музичного проєкту STAGE BAND «Паралелі», організованого Черкаською обласною філармонією
 





12 квітня 2024 відбулася цікава і важлива розмова з Мариною Долгіх у заході "Між нами, музикознавцями" в Черкаському музичному фаховому коледжі ім. С.С. Гулака-Артемовського
 


21-04-2024



23 квітня 2024 о 17:00 - Перший композиторський концерт студентки Анни Педан "Мелодії душі"
 


18-04-2024



Вітаємо з Гран-прі хор студентів Черкаського музичного фахового коледжу імені С.С. Гулака-Артемовського
 





17 квітня 2024 в органній залі коледжу відбувся вечір пам’яті загиблого на війні військового Ігоря Гордієнка, колишнього випускника нашого навчального закладу
 


17-04-2024



10 квітня 2024 року в затишному залі Черкаського музичного фахового коледжу відбулося яскраве свято музики «Парад імпровізацій»
 


12-04-2024



Вітаємо студенток Анастасію Владімірцеву та Дар'ю Лісовську із публікацією їх статті в найпрестижнішому журналі України
 





10 квітня 2024 студенти Черкаського музичного фахового коледжу ім. С.С. Гулака-Артемовського виступили перед пораненими військовими, які проходять реабілітацію в одній з черкаських лікарень
 


24-03-2024



30 березня 2024 о 17:00 - Концерт органної музики заслуженого артиста України Максима Сидоренка
 





29 березня 2024 о 16:00 - «Весна іде, красу несе…», концерт творчих колективів та солістів спеціалізації "Народні інструменти"
 


21-03-2024



27 березня 2024 о 14.45 - "День відкритих дверей" циклової комісії "Музичне мистецтво естради"
 


20-03-2024



15 березня 2024 в коледжі в рамках проведення тижня педагогічної практики відбувся концерт з концертмейстерського класу
 





13 березня 2024 відбувся концерт присвячений світлій пам'яті Володимира Івасюка. Цього року одному з найталановитіших представників української музики ХХ століття виповнилося б 75
 


 
© Черкаське музичне училище ім. С.С.Гулака-Артемовського, 2009. Усі права застережені Розробка: І. Колісник