циклові комісії- Музичне мистецтво естради
НОВИНИ, ПОДІЇ, АФІША
01-07-2022
«Джаз-Палітра 2022»

Завершився фінальний етап 5-го Всеукраїнського конкурсу молодих виконавців джазу «Джаз-Палітра». В ньому взяли участь представники з різних регіонів України – Києва, Харкова, Одеси, Львова, Кривого Рогу, Чернігова, Сміли (Черкаська область) та Черкас. В цьому році  були представлені всі категорії учасників. Категорія А – учні шкіл естетичного виховання та палаців дитячої та юнацької творчості, категорія В – студенти закладів передвищої мистецької освіти, категорія С- студенти вищих навчальних мистецьких закладів 3-4-рівнів акредитації, категорія D – молодь віком від 18 до 35 років.  

Конкурс проводив Черкаський музичний фаховий коледж ім. С.С. Гулака-Артемовського, ГО «Фонд сприяння розвитку джазового мистецтва України «Джаз-Палітра» та Асоціація естрадних та джазових оркестрів Національної всеукраїнської музичної спілки. Журі в цьому році було представлене теж різними регіонами. Очолив його  Дьомін Сергій Петрович – народний артист України, кавалер ордену «За заслуги» ІІІ ступеню, завідувач секції постановки голосу та сольного співу кафедри вокально-хорових дисциплін та методики музичного виховання Центральноукраїнського державного  педагогічного університету імені Володимира Винниченка, лауреат міжнародних та всеукраїнських джазових фестивалів , член Національної Всеукраїнської музичної спілки. Також до складу журі ввійшли Стрельченко Костянтин Мартинович - заслужений артист України, доцент кафедри інструментально-виконавської майстерності Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка, лауреат VI Міжнародного фестивалю-конкурсу «Music WORLD» (Італія), керівник професійного джазового тріо «Стрельченко-Бенд», автор навчально-методичних  посібників для баяну та акордеону,  Дрожжина Наталія Володимирівна - заслужений діяч естрадних мистецтв України, завідувачка кафедрою музичного мистецтва естради та джазу Харківського національного університету мистецтв імені І. П. Котляревського, кандидат мистецтвознавства, доцент, член Всеукраїнської спілки естрадних діячів України, член Національної Всеукраїнської музичної спілки,  Авдієвський Валерій Миколайович – головний диригент Біг-бенду Запорізького муніципального театру танцю, засновник Першого Всеукраїнського дитячого та юнацького джазового фестивалю-конкурсу «Jazz ZP», лауреат міжнародних та всеукраїнських джазових фестивалів, член Асоціації джазових та естрадних оркестрів України Національної музичної спілки, Пясецька-Жигінас Марія Сергіївна -  українська джазова співачка, учасниця “Leopolis Jazz Fest 2021” та інших джазових проектів, автор унікальної методики естрадного та джазового вокалу «Розмовний спів», засновник джазових on-line та off-line майстер-класів, лауреат міжнародних та всеукраїнських джазових фестивалів, Євпак Микола Федорович – заслужений працівник культури України, завідувач циклової комісії «Музичне мистецтво естради», керівник Біг-Бенду Черкаського музичного  коледжу  ім. С.С. Гулака-Артемовського, викладач-методист з класу саксофону , соліст “Cherkasy Jazz Quintet”, лауреат міжнародних та всеукраїнських джазових фестивалів, член Асоціації джазових та естрадних оркестрів України Національної музичної спілки, Красавіна Лариса Миколаївна – заслужений працівник культури України, співзасновник громадської організації «Фонд сприяння розвитку джазового мистецтва України «Джаз-Палітра», викладач-методист музично-теоретичних дисциплін та джазової імпровізації Черкаського музичного фахового коледжу ім. С.С.Гулака-Артемовського,  член Асоціації джазових та естрадних оркестрів України Національної музичної спілки.

Вже декілька років поспіль головним координатором конкурсу, її ідейним натхненником є відповідальний секретар Асоціації естрадних та джазових оркестрів Національної всеукраїнської музичної спілки, голова Координаційного центру молодіжного джазового руху України Галина Гуріївна Макаренко-Дергунова. Своїми цінними порадами вона завжди допомагає налагоджувати зв’язки з провідними джазовими викладачами України, пропагує висвітлення в ЗМІ різних джазових фестивалів та конкурсів.

У межах конкурсу цього року у дистанційному форматі були проведені цікаві майстер-класи. Їх провели члени журі конкурсу – заслужений артист України Костянтин Мартинович Стрельченко за темою  «Гармонізація та акомпанемент в аранжуванні естрадно-джазових творів для баяна і акордеона в стилі bossanova», відома джазова співачка Марія Сергіївна Пясецька-Жигінас за темою «Особливості звучання сучасного вокалу та основні етапи позиційної інтеграції», викладачі мистецьких закладів 3-4 рівня акредитації Сергій Вікторович Цимбал за темою «Джазовий саунд. Артикуляція та фразування» та  Олена В’ячеславівна Воропаєва за темою «Основні принципи оджазування джазової музики».

Оргкомітет у складі Лариси Красавіної, Олександри Круглік та Євгена Галагана підвів підсумки і після оголошення журі результатів активно розпочав роботу над виготовленням призів (кубків та медалей), спеціальних призів у вигляді брендованих нотних зошитів, дипломів та сертифікатів (для слухачів  проведених у межах конкурсу майстер-класів).  В наш час це зробити було нелегко, зайняло більше часу, чим зазвичай, але все ж організатори проявили максимум зусиль, щоб кожний учасник отримав свою нагороду. Також кращі виступи конкурсантів за рішенням журі були висвітлені у двочастинному відеофільмі «Джаз-Палітра 2022». Для участі у Гала-відеоконцерті журі відібрало більше 20 виступів, з яких 6  - представники Черкаського музичного фахового коледжу ім. С.С. Гулака-Артемовського. Це - Володимир Юрковський (клас саксофону заслуженого працівника культури України Миколи Євпака), Аліна Ткаченко (клас сольного співу Олени Губерук та клас імпровізації Леоніда Красавіна), Крістіна Облап (клас сольного співу Олександри Круглік та клас імпровізації Лариси Красавіної), Алла Лозова (клас сольного співу Ірини Свірідової та клас імпровізації Лариси Красавіної), вокальні ансамблі «Наддніпряночки» у складі Таїсії Солохи та Катерини Черняк та  “JazzVoiceD” у складі Анни Деркач, Максима Діденка, Олександри Дьо, Вікторії Кобизької, Олександра Ковби та Крістіни Облап.

Взагалі представники Черкаського музичного фахового коледжу ім. С.С. Гулака-Артемовського отримали наступні результати.

Лауреати 1 ступеню:

В номінації інструментальне соло:
Володимир Юрковський 2 ММЕ(клас саксофону заслуженого працівника культури України Миколи Євпака)

В номінації вокальне соло:
Алла Лозова 4ММЕ(клас сольного співу Ірини Свірідової та клас імпровізації Лариси Красавіної)
Крістіна Облап 3ММЕ(клас сольного співу Олександри Круглік та клас імпровізації Лариси Красавіної)

В номінації вокальні ансамблі:
Вокальний секстет “JazzVoice D” 2-3ММЕ(керівник - заслужений працівник культури України Лариса Красавіна)

Лауреати 2 ступеню:
      
В номінації інструментальне соло:
Олена Демченко 4ММЕ (клас саксофону заслуженого працівника культури України Миколи Євпака)

В номінації вокальне соло:
Аліна Ткаченко 4ММЕ(клас сольного співу Олени Губерук та клас імпровізації Леоніда Красавіна)
Анастасія Бас 3ММЕ(клас сольного співу Ірини Варавіної та клас імпровізації Леоніда Красавіна)
Олександр Ковба 2ММЕ(клас сольного співу Ірини Свірідової та клас імпровізації Лариси Красавіної)
Анна Деркач 3ММЕ (клас сольного співу Юрія Тулумана та клас імпровізації Леоніда Красавіна)
Вікторія Кобизька 2ММЕ (клас сольного співу Ірини Свірідової)
Сабіна Гордєєва 2ММЕ (клас сольного співу Ірини Свірідової)

В номінації вокальні ансамблі:
Вокальний дует «Наддніпряночки» 4ММЕ  (керівник - заслужений працівник культури України Лариса Красавіна)

Лауреати 3 ступеню:
 
В номінації інструментальне соло:
Дарина Озеран 4ММЕ (клас саксофону заслуженого працівника культури України Миколи Євпака)

В номінації вокальне соло:
Інна Басанська 3ММЕ (клас сольного співу Олени Губерук та клас імпровізації Леоніда Красавіна)
Таїсія Солоха 4ММЕ (клас сольного співу Ірини Свірідової та клас імпровізації Леоніда Красавіна).

Також журі затвердило спеціальні призи для учасників конкурсу. Наші студенти теж стали володарями таких нагород. Вокальний ансамбль «Jazz Voice D” отримав спеціальний приз в номінації «За кращий ансамблевий саунд», вокальний дует «Наддніпряночки» - в номінації «За втілення української тематики», Крістіна Облап – в номінації «За кращу джазову манеру та артистизм».

Таким чином, підводячи підсумки проведення ювілейного, 5-го Всеукраїнського конкурсу молодих виконавців джазу «Джаз-Палітра 2022», в цей надважкий для України час талановиті діти та молодь отримали можливість розкрити свій творчий потенціал, змогли реалізувати свої ідеї та напрацювання, а їх наставники - обмінятись безцінним досвідом.

 


 

Відеоконцерт (частина 1):

Відеоконцерт (частина 2)



30-04-2024



Студенти та викладачі спеціалізації «Музичне мистецтво естради» підготували два цікавих заходи до «Міжнародного дня джазу»
 


27-04-2024



1 травня 2024 о 14:45 - Ювілейний концерт присвячений 30-річчю створення Біг Бенду коледжу
 


25-04-2024



29 квітня 2024 о 14:00 - Концерт фортепіанної музики професора Олексія Молчанова
 


23-04-2024



Щиро вітаємо Терехова Гавриїла та його викладачку Окунєву Ірину Олександрівну з найвищою нагородою - ГРАН-ПРІ у IV Всеукраїнському конкурсі молодих піаністів KyivSmartPiano-2024
 


22-04-2024



20 квітня 2024 відбувся 6-й Всеукраїнський конкурс виконавців на духових та ударних інструментах «Черкаські сурмачі»
 





Вітаємо з вдалими виступами на великій сцені наших студенток, які долучились до музичного проєкту STAGE BAND «Паралелі», організованого Черкаською обласною філармонією
 





12 квітня 2024 відбулася цікава і важлива розмова з Мариною Долгіх у заході "Між нами, музикознавцями" в Черкаському музичному фаховому коледжі ім. С.С. Гулака-Артемовського
 


21-04-2024



23 квітня 2024 о 17:00 - Перший композиторський концерт студентки Анни Педан "Мелодії душі"
 


18-04-2024



Вітаємо з Гран-прі хор студентів Черкаського музичного фахового коледжу імені С.С. Гулака-Артемовського
 





17 квітня 2024 в органній залі коледжу відбувся вечір пам’яті загиблого на війні військового Ігоря Гордієнка, колишнього випускника нашого навчального закладу
 


17-04-2024



10 квітня 2024 року в затишному залі Черкаського музичного фахового коледжу відбулося яскраве свято музики «Парад імпровізацій»
 


12-04-2024



Вітаємо студенток Анастасію Владімірцеву та Дар'ю Лісовську із публікацією їх статті в найпрестижнішому журналі України
 





10 квітня 2024 студенти Черкаського музичного фахового коледжу ім. С.С. Гулака-Артемовського виступили перед пораненими військовими, які проходять реабілітацію в одній з черкаських лікарень
 


24-03-2024



30 березня 2024 о 17:00 - Концерт органної музики заслуженого артиста України Максима Сидоренка
 





29 березня 2024 о 16:00 - «Весна іде, красу несе…», концерт творчих колективів та солістів спеціалізації "Народні інструменти"
 


 
© Черкаське музичне училище ім. С.С.Гулака-Артемовського, 2009. Усі права застережені Розробка: І. Колісник