новини, події, афіша
НОВИНИ, ПОДІЇ, АФІША
20-05-2024
Біг-бенду коледжу – 30 років!

В продовження святкування з нагоди Міжнародного дня джазу 1 травня в оркестровій залі Черкаського музичного фахового коледжу ім. С.С. Гулака-Артемовського відбувся ювілейний концерт, присвячений 30-річчю Біг-бенду коледжу.

В далекому 1994 році на базі Черкаського музичного, тоді ще училища, відбулося створення студентського джазового оркестру під керівництвом викладача по класу саксофону Миколи Євпака. Сьогодні, Микола Федорович, не просто викладач, а заслужений працівник культури України! Біг-Бенд став міцним фундаментом для відкриття  одного із самих великих на теперешній час  відділів – циклової комісії «Музичне мистецтво естради».

Вже 30 років існує та здійснює активну концертну діяльність Біг-бенд, даруючи своїм шанувальникам таїнство зустрічі з музикою джазу. Наполеглива робота колективу над репертуаром світової джазової класики дала свої результати: успішний виступ на фестивалі «Горизонти джазу» (Кривий Ріг, 1998 рік), участь у столичному концерті з нагоди 50-річчя Черкаської області, який відбувся на сцені Національного палацу культури «Україна», 1 місце на Всеукраїнському конкурсі духових та естрадних оркестрів «Таврійські сурми» у місті Мелітополь, звання лауреата на Всеукраїнському джазовому фестивалі «Зимові джазові зустрічі імені Євгенія Дергунова (м. Київ) та Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Джаз над морем», (м. Скадовськ), постійна участь у Міжнародному джазовому фестивалі «Черкаські джазові дні».

У 2018 році відбулася видатна подія – наш джазовий оркестр отримав спеціальне запрошення від відповідального секретаря Асоціації естрадних та джазових оркестрів України Галини Макаренко-Дергунової і з великим успіхом виступив   на столичній сцені Національної філармонії, де відбувся Парад Біг-Бендів у рамках фестивалю «Зимові джазові зустрічі» імені Євгена Дергунова.

У 2017 році у стінах Черкаського музичного фахового коледжу за ініціативи циклової комісії «Музичне мистецтво естради», громадської організації «Фонд сприяння джазового мистецтва України «Джаз-Палітра» та Асоціації естрадних та джазових оркестрів України відбувся обласний вокальний фестиваль-конкурс «Королеві джазу – 100!», присвячений 100-річчю з дня народження Елли Фіцджеральд, де на 2 турі лауреати конкурсу співали під супровід Біг-бенду. За короткий термін оркестр підготував 20 композицій! По відгукам самих конкурсантів та їх викладачів це був самий захоплюючий момент підготовчої роботи – творчі пошуки цікавого виконання творів, знахідки у змаганні соліст – оркестр, «ейфорії» відчуття спільних кульмінацій та інше. У роботі Біг-Бенду взяли на себе велике навантаження його керівники на той час, Микола Євпак та Михайло Євтушенко. Вони уважно підбирали цікаві аранжування, визначали зручні тональності для виконавців, підказували учасникам загальну драматургію та динаміку творів.

Репертуар оркестру є дуже різноманітним, – це  відомі джаз-стандарти, популярні світові хіти, різноманітні  джазові композиції на теми українських народних пісень та пісень українських композиторів. Над оркестровими аранжуваннями багато працював і сам Микола Євпак,  і відомий на Черкащині музикант із м.Ватутіно, заслужений працівник культури України – Михайло Панзюк. На ювілейному концерті він був присутній  у залі і  поціновувачі джаз-оркестру радо привітали відомого аранжувальника гучними оплесками та квітами.

На початку концерту із привітальним словом виступив директор коледжу, заслужений працівник культури України Валентин Хороший. Він дав високу оцінку наполегливій роботі Біг-бенду, подякував за творчі успіхи, які несуть славу всьому коледжу далеко за його межами та нагородив керівника бенду Почесною грамотою.

Програма ювілейного концерту виявилася доволі цікавою, оркестрові номери з яскравими інструментальними соло змінювалися чарівними вокальними композиціями із оркестровим супроводом.

Досить майстерно та професійно у виконанні оркестру та солістів Івана Панченка, Тараса Волошина(клас саксофону Миколи Євпака), Данила Лаканцева (клас ударних інструментів Євгена Галагана), Івана Орінічева (клас труби Анатолія Оношка) прозвучали джаз-стандарти   Квінсі Джонса "Soul bossa nova", Семмі Нестіко "Lost star", Нейла Хефті "Cute" та "Lil Darlin". Емоційно, енергійно, дещо витончено у супроводі оркестру виконували вокальні твори Каріна Дмітрієва (клас сольного співу Олени Губерук) , Вікторія Степанова (клас Олесі Рожкової), Сабіна Гордєєва, Вікторія Кобизька (клас Ірини Свірідової), Олег Бурлака (клас Юрія Тулумана), Анна Подолянська (клас Олександри Скічко-Галаган). Вони виконали композиції Ірвіна Берліна "Blue skies", Еріка Клептона "Sunshine of your love", Джорджа Гершвіна "I got rhythm".

З найщирішими вітаннями оркестру виступив відомий музикант, джазовий виконавець, бенд-лідер “Cherkasy Jazz Quintet”, організатор джазових фестивалів «Черкаські джазові дні» та «Джаз-Диліжанс», голова ради громадської організації «Творча майстерня Крашеніннікова», заслужений артист АР Крим Сергій Крашенінніков. Він закцентував увагу присутніх на тому, що керівник Біг-бенду Микола Євпак є не тільки керівником, диригентом, аранжувальником, а ще й високопрофесійним музикантом, відомим в Україні, блискучим виконавцем на всіх видах саксофонів, чудовим кларнетистом і побажав керівнику та всьому оркестру досягнути нових вершин у джазовому мистецтві, впевнено удосконалювати свою майстерність.

Неочікуваним для диригента та оркестру було привітання від викладачів та студентів циклової комісії «Музичне мистецтво естради». Спочатку голова циклової комісії Інна Пшенічкіна побажала Біг-бенду творчої наснаги, нових досягнень, а потім студенти під керівництвом Лариси Красавіної заспівали відомий джаз-стандарт Хербі Хенкока «Watermelon Men” з новим текстом, в який вклали всю свою прихильність до улюбленого колективу – «Бенд – ти наш супермен! Ти наш супербенд!».

Завершився концерт феєричним виконанням оркестру популярної джазової композиції Гордона Гудвіна  "The Jazz Police"  (соло – Юрій Лісняк) і керівник оркестру з гордістю представив кожного учасника колективу.


Каріна Дмітрієва


Анна Подолянська


Іван Орінічев


Вікторія Степанова


Вікторія Кобизька


Привітання аранжувальнику бенду Михайлу Панзюку


Привітання від Сергія Крашеніннікова


Привітання від завідувачки цк ММЕ Інни Пшенічкіної


Привітання від студентів цк ММЕ


Привітання від Миколи Євпака


Біг-бенд


Учасники концерту

Нехай наступне життя Біг-бенду буде як яскрава пісня, де кожна нота принесе лише гармонію та світле майбуття! Легкості та удачі в усіх починаннях, невичерпної енергії, ніколи не зупинятися на досягнутому!

Дякуємо нашим ЗСУ за можливість грати та творити!

Заслужений працівник  культури України,
викладач-методист Лариса Красавіна


        chm



24-07-2024

Рейтинговий список вступників за підсумками творчих конкурсів на основі базової середньої освіти у 2024 році
 



Графік ліквідації академічної заборгованості студентами коледжу
 


23-07-2024

Наказ №62 "Про допуск до участі у вступних творчих конкурсах" осіб для вступу на основі повної загальної середньої освіти
 


16-07-2024

Наказ №59 "Про допуск до участі у вступних творчих конкурсах" осіб для вступу на основі базової загальної середньої освіти
 


26-06-2024



Однією із найважливіших і найяскравіших подій травня 2024 був Звітний концерт Черкаського музичного фахового коледжу ім. С.С. Гулака-Артемовського
 


24-06-2024



27 червня 2024 о 18:00 - Благодійний концерт-лекція «Шоколад - король смаку» в органній залі Черкаського музичного коледжу
 


21-06-2024



Вітаємо ансамбль гітаристів коледжу «ЛікГіта» з перемогою в XI Міжнародному конкурсі виконавців на народних інструментах "АРТ - ДОМІНАНТА"
 





Нещодавно на базі Криворізького обласного музичного фахового коледжу відбувся ІІ Всеукраїнський двотуровий фестиваль-конкурс естрадно-джазового виконавства «Джаз і юність»
 


14-06-2024



12 червня 2024 на цикловій комісії «Теорія музики» відбувся захист курсових робіт з «Теорії музики» та «Гармонії»
 


08-06-2024



18 травня 2024 в Черкаському художньому музеї відбувся концерт класу викладачки Черкаського музичного фахового коледжу Олесі Анатоліївни Рожкової
 


01-06-2024



Вперше в рамках навчальної програми з предмету "Основи музичної інформатики" (викладачка Євгенія МАРЧУК) прозвучали перші імпрези студентів на концерті "ЕЛЕКТРОНИ ТА ОБЕРТОНИ" в Черкаському музичному фаховому коледжі ім. С.С. Гулака-Артемовського
 


28-05-2024



Вітаємо ансамбль гітаристів коледжу з другим місцем у IV Всеукраїнському конкурсі виконавців на класичній гітарі "Гітаріада"
 


26-05-2024



4 червня 2024 об 11:00 - КОНЦЕРТ студентки 3 курсу Алли Черненко
 


25-05-2024



30 травня 2024 о 18:00 - Органний благодійний концерт в рамках екскурсій "Сила історії міста Черкаси"
 


 
© Черкаське музичне училище ім. С.С.Гулака-Артемовського, 2009. Усі права застережені Розробка: І. Колісник